≡ Menu

Er det manden der skal tage initiativet?

Når jeg kigger rundt i single forums på nettet, er der én ting der slår mig i panden som Thors hammer – hver eneste gang. Det er der måske ikke noget mærkeligt i og det har jo også altid været sådan, at det er manden der er jægeren og kvinden der er byttet.

Når mand møder kvinde er det faktisk som at se et stort opslået teaterstykke, hvor vi spiller hver vores (køns)rolle i en parringsdans, der er instuderet og trænet gennem millioner af år.

Dansen hvor manden leder og kvinden bliver ledt.

Hvis mand slår et billede og en beskrivelse op af sig selv på nettet, er der normalt ikke meget respons fra kvinderne og hvis en kvinde slår et billede op bliver hun hurtigt rendt over ende af likes og slibrige kommentarer. Den er HELT sikker hver gang!

Manden tager lederrollen og kvinden tager følgerrollen.

Så er der folk der mener, at det er sådan det altid har været og at det er sådan det skal blive ved med at være.

Men ved i hvad kære venner…

Jeg lever altså i en tid hvor den gammeldags kønsrollefordeling såvel som den moderne ligestilling er et forældede begreber! Jeg lever i en (indbildt) verden hvor det handler mere om ligeværd!

Og helt ærligt med hånden på hjertet – jeg falder IKKE for en kvinde der passivt spiller sin feminine rolle i en parringsdans der højst sandsynligt gik af mode i tresserne.

Jeg falder for en kvinde som aktivt jagter sine EGNE behov, i stedet for at vente på at der kommer en mand forbi og gør hende lykkelig. Men måske tidens kvinder netop har travlt med at forfølge sine behov og sin egen karierre og derfor er for trætte til at modernisere parringsdansen?

Jeg har fået nok af at være ansvarlig for kvindens lykke og jeg har da også fundet ud af at hvis hun ikke har fundet lykken i sig selv først, er der ikke meget jeg kan gøre for hende. Og det er et turnoff der virkelig er effektivt.

En af de helt store fejltagelser i parforhold er at vi forventer at det er den anden der skal gøre os lykkelige. Det skaber frustrationer for det kan nemlig ikke lade sig gøre. Og så ender det galt.

Jeg er ligeglad med hvordan du ser ud. Jeg er ligeglad med om du tror på Gud eller Fanden eller ingen af dem. Jeg er ligeglad med om du bruger størrelse 44 i sko. Jeg er ligeglad med din alder.

Men jeg er IKKE ligeglad med om du tager ansvar for dit liv, dine holdninger, dit job, dine følelser, dine behov og ultimativt dit parforhold…

Læs mere her: Den Rigtige Mand

 

 

 

 

Previous post: